Pelko/jännitys 

Hevonen auttajana 

Jos sinulla on hevosia kohtaan pelkoa, jännitystä tai epävarmuutta, voin vakuuttaa sinulle, että et todellakaan ole yksin näiden tunteiden kanssa. Tahtoisin poistaa hevosmaailmasta lauseen, "älä ikinä näytä hevoselle pelkoa" ... Tuo lause saa niin paljon aikaan väärinymmärrystä hevosen ja ihmisen välille... 

Meille olet tervetullut pelkoinesi ja jännittäen. Kun olet hevoselle avoin ja rehellinen, hevonen hyväksyy pelkosi. Jos taas piilotat pelkosi ja esität jotain muuta kuin olet, herkkävaistoinen hevonen sen kyllä huomaa ja silloin hyvän ja luottamuksellisen suhteen rakentuminen on mahdotonta. Tämä ei toki toimi kaikenlaisissa ympäristöissä, mutta meillä siihen on mahdollisuus. Kun saat sanoa ääneen pelkosi, saat ottaa askeleen taaksepäin silloin, kun sinusta siltä tuntuu ja mikä tärkeintä, saat olla oma itsesi, juuri sellainen kuin olet, silloin voit löytää hevosten kanssa ihan uudenlaisen maailman! 

Meidän hevoset ovat kilttejä, eivät halua ihmiselle mitään pahaa, mutta ovat kuitenkin eläväisiä ja käyttäytyvät lajityypillisesti. Jo se, että alkaa ymmärtää hevosen lajityypillistä käytöstä ja sitä, miksi hevonen tietyissä tilanteissa toimii niinkuin toimii, usein lievittää pelkoja ja jännityksiä. 

Meillä kursseilla ja päivissä tutustutaan hevosten lajityypilliseen elämään ja käytökseen, sekä hevosiin yksilöinä. Jokainen osallistuja saa edetä aivan omaan tahtiinsa, mitään paineita eikä syytä suorittaa ei ole. Saat tukea silloin kun sitä tarvitset ja ryhmissä todella arvokasta vertaistukea! Kun saat kuulla omia tuntemuksia toisen ihmisen suusta, niin huomaat että et ole ainoa joka näin kokee ja tuntee. 

Haluan tarjota yhdessä hevosteni kanssa mahdollisuuden kokea hevoset hieman eri tavalla, kuin se mihin on totuttu. Rauhallisessa ympäristössä, jossa juuri sinä olet hyväksytty. 

Meillä ei myöskään kenenkään tarvitse nähdä tai toteuttaa minkäänlaista hevosiin kohdistuvaa väkivaltaa, vaan hevosiamme kohdellaan kunniottavasti ja toimintaamme ei kuulu väkivalta tai hevosten alistaminen johonkin tiettyyn muottiin. Hevosemme saavat myös olla sellaisia kuin ovat, omia persoonallisuuksiaan. 

Tulevia päiviä, kursseja ja leirejä, joissa keskeisenä aiheena pelko ja jännitys:

9.8.-6.9. 5x:n kurssi tiistaisin klo. 17.30-19.30

17.8. keskiviikko klo. 17-20  3h 

10.9. lauantai klo.11-16 5h (sisältää lounaan) 

Huom! Kaikessa muussakin toiminnassamme nämä tunteet ovat sallittuja, joten voit myös osallistua muulloinkin kuin juuri näinä ajankohtina! 


Hinnasto

                                                                                    Hinnat sisältää alv.24%

Hevonen auttajana- päivä 3h 


85€

Hevonen auttajana-päivä 5h 

sis. lounaan nuotiolla

135€

Hevonen auttajana-kurssi (ryhmässä)

5 käyntikertaa, 2h/kerta

175€

Elämysleiri (aiheena pelko ja jännitys) 

pe-su 

katso lisää kohdasta Elämysleirit

250€

Yksityiset käynnit 5x

5 käyntikertaa 2h/kerta 

220€

Kuvagalleria