Minä ja hevoset 

Asun Espoossa keskellä Nuuksion kansallispuistoa perheen kanssa, johon kuuluu mies ja kaksi tytärtä, kaksi koiraa ja neljä hevosta. Itse olen aloittanut hevosharrastuksen 10-vuotiaana ja ensimmäisen oman hevoseni, arabiristeytys Ka´bom (Pommi) ostin 21-vuotta sitten ja siitä lähtien on ollut omia hevosia. Hevoset asuvat omassa pihassamme pihatossa ja ovat kengättömiä ja pääasiassa kuolaimettomia. Lapseni ovat puuhastelleet hevosten kanssa vauvasta asti. 

Ammatiltani olen kokki ja vammaistyöhön erikoistunut lähihoitaja. 

Omien hevosten kavioita olen vuollut noin 7-vuotta. Kävin alkuun Vainikan aitan vuolukurssin ja siitä pikkuhiljaa etenin. Kävin myös Vainikan aitan verkkokurssin, josta oli paljon apua taitojen lisäämiseen. Asiakashevosten kavioita olen vuollut vajaat kaksi vuotta, mutta sitä teen hyvin pienissä määrin. Omien hevosten kaviot vuolen viikoittain, joten ovat aina tietyn malliset ja helppo pitää kunnossa. Verkkokurssin löydät tästä.

Jäsenkorjaus on taito, joka opitaan "mestarilta oppipojalle". Toki ihmisten jäsenkorjaukseen on koulutusta ja kurssia, mutta hevosten jäsenkorjaukseen ei juurikaan ole. Olen saanut mahtavan tilaisuuden oppia jäsenkorjausta "omalta mestariltani" Siw Kykkäseltä. 

Hevoset ovat elämäntapani, ystäviäni ja kumppaneita. Meillä hevosia kuunnellaan ja kunnioitetaan, toki jämäkkä saa olla mutta pehmeät arvot ohjaavat toimintaamme. Meidän pieni laumamme on hyvin sopuisa ja tasa-arvoinen, kaikilla on hyvä olla ja sen kyllä hevosista näkee. Hevosemme asuvat omassa kotipihassamme pihatossa, jossa saavat kulkea vapaasti sisään ja ulos omien tarpeidensa mukaan. Kesät laiduntavat isolla luonnon laitumella ja talvellakin tarhassa on reilusti tilaa juosta ja liikuskella vaihtelevassa maastossa. 

Päivi KärkkäinenMerula ox s. 28.06. 2004
Tamma 
Arabialainen täysiverinen
i. Monograf ox
e. Myrha ox

Ostin Miinan vuonna 2005, Miinan ollessa 8kk ikäinen. Halusin välttämättä vuotiaan tammavarsan ja Miina oli ainoa, joka oli Suomessa myynnissä. Miinan luonne ei ollut kovin miellyttävä, oli kovin epäluuloinen ja arka varsa. Myös kovin tulinen luonteeltaan, ei ollut helppo yhdistelmä tämä!
Miina on opettanut minulle todella paljon, ehkä kaiken sen mitä hevosten kanssa olen nyt. 
Miinaan luotan todella paljon ja voin olla varma että on ihmisille lempeä ja ystävällinen, Miina nauttii siitä kun harjataan, silitellään ja ollaan läsnä. 
Kuitenkin Miina on omalla tavallaan vauhdikas, kiivas ja määräilevä diiva! Elämäni hevonen! Felix Foss s.27.07.2015
Ruuna 
Norjanvuonohevonen
i. Rudsmo Råssar
e. Kotalan Hildur

Felix muutti meille maaliskuussa 2019. Kaipasimme monipuolista, säänkestävää nuorta ruunaa ja Felix löytyi, on juuri sitä mitä kaipasimme ja vielä enemmän. Nuoresta iästä huolimatta Felix on meidän pienen laumamme tasoittava tyyppi, lopettaa tammojen hötkyilyt ja kiukuttelut. Felix on hyvin herkkä nuori mies, mutta samalla kuitenkin jyrä, se on ollut itselleni haastava yhdistelmä, mutta nykyään ymmärretään toisiamme hyvin. Felixillä vielä ratsastetaan melko kevyesti, enimmäkseen on Emman ratsuna. 
Felix ei vältäämättä aina välitä harjailusta ja hoitamisesta, Felix on parhaimmillaan silloin, kun on joku tärkeä työtehtävä!
Felix on ahmatti, touhukas ja oikea Pelle Hermanni! 


Galla DK ox s. 11.4.2002
Tamma 
Arabialainen täysiverinen
i. Monograf ox 

e. Godiwa ox

Galla tuli meille laitumelle 11.5.2019. Jännitti hieman, miten nuo siskokset tulevat juttuun koska ovat kovin samanlaisia, Gallan kanssa olimme siis jo ennestään tuttuja. Alku olikin yhtä kiljumista ja jotenkin kovasti jännittivät toisiaan. Noin viikossa löysivät toisensa ja sen jälkeen ovat olleet niin paita ja peppu ettei me voitu niitä erottaa ja Galla jäi meille asumaan. Galla on meillä ylläpidossa, mutta tarkoitus on, että olisi loppuelämän kodissa. Galla on hieman tasaisempi versio Miinasta, mutta jos menee hermot niin silloin ne menevät ja kunnolla! Herkkä hevonen kovalla päällä on myös aika jännä yhdistelmä! Galla on kovasti Miinan perään ja ottaa mallia Miinasta, niin hyvässä kuin pahassa. Vaikka ikää on 19 -vuotta niin se ei kyllä missään näy, Felixin kanssa on aikamoinen taistelupari, välillä tapellaan hampaat irvessä, mutta sitten taas pötkötellään vierekkäin ja syödään samalla heinäkasalla. Galla on lempeä ja rakastaa rapsutuksia ja harjausta!

Elli 

Pallas eallin hadja s. 8.6.2013
Tamma
American bashkir curly
i. Troy
e. Pallas first running

Tapasin Ellin vuonna 2015 ystäväni Katjan luona Raattamassa, Lapissa. Elli oli 2-vuotias ja mielestäni hyvin arabimainen olemus teki vaikutuksen. Sanoin silloin että "Elli on minun hevoseni, jonain päivänä se vielä tulee meille". Ja niinhän siinä sitten kävi, Elli muutti meille toukokuussa 2021. Elli on meillä pitkässä ylläpidossa. Elli on aivan mahtava luonteeltaan, rakastaa yli kaiken rapsutuksia ja huomiota, on aina valmis touhuamaan! Elli sujahti laumaamme todella sujuvasti, on kyllä ihan meille tarkoitettu! Elli on rauhallinen, mutta osaa olla melko säpäkkä myös. Äärettömän kiltti ja ystävällinen, Elli harvoin jättää ketään kylmäksi. Elli on itselleni monin tavoin hyvin merkityksellinen hevonen. 

Oikea satuhevonen!