Minä ja hevoset 

Asun Espoossa keskellä Nuuksion kansallispuistoa perheen kanssa, johon kuuluu kaksi tytärtä, kaksi koiraa ja neljä hevosta. Itse olen aloittanut hevosharrastuksen 10-vuotiaana ja ensimmäisen oman hevoseni, arabiristeytys Ka´bom (Pommi) ostin 21-vuotta sitten ja siitä lähtien on ollut omia hevosia. Hevoset asuvat omassa pihassamme pihatossa ja ovat kengättömiä ja pääasiassa kuolaimettomia. Lapseni ovat puuhastelleet hevosten kanssa vauvasta asti. 

Ammatiltani olen kokki ja vammaistyöhön erikoistunut lähihoitaja. 

Omien hevosten kavioita olen vuollut noin 8-vuotta. Kävin alkuun Vainikan aitan vuolukurssin ja siitä pikkuhiljaa etenin. Kävin myös Vainikan aitan verkkokurssin, josta oli paljon apua taitojen lisäämiseen. Asiakashevosten kavioita olen vuollut n.kolme vuotta, mutta sitä teen hyvin pienissä määrin. Omien hevosten kaviot vuolen viikoittain, joten ovat aina tietyn malliset ja helppo pitää kunnossa.

Jäsenkorjaus on taito, joka opitaan "mestarilta oppipojalle". Toki ihmisten jäsenkorjaukseen on koulutusta ja kurssia, mutta hevosten jäsenkorjaukseen ei juurikaan ole. Olen saanut mahtavan tilaisuuden oppia jäsenkorjausta "omalta mestariltani" Siw Kykkäseltä. 

Hevoset ovat elämäntapani, ystäviäni ja kumppaneita. Meillä hevosia kuunnellaan ja kunnioitetaan, toki jämäkkä saa olla mutta pehmeät arvot ohjaavat toimintaamme. Meidän pieni laumamme on hyvin sopuisa ja tasa-arvoinen, kaikilla on hyvä olla ja sen kyllä hevosista näkee. Hevosemme asuvat omassa kotipihassamme pihatossa, jossa saavat kulkea vapaasti sisään ja ulos omien tarpeidensa mukaan. Kesät laiduntavat isolla luonnon laitumella ja talvellakin tarhassa on reilusti tilaa juosta ja liikuskella vaihtelevassa maastossa. 

Päivi KärkkäinenMerula ox s. 28.06. 2004
Tamma 
Arabialainen täysiverinen
i. Monograf ox
e. Myrha ox

Ostin Miinan vuonna 2005, Miinan ollessa 8kk ikäinen. Halusin välttämättä vuotiaan tammavarsan ja Miina oli ainoa, joka oli Suomessa myynnissä. Miinan luonne ei ollut kovin miellyttävä, oli kovin epäluuloinen ja arka varsa. Myös kovin tulinen luonteeltaan, ei ollut helppo yhdistelmä tämä!
Miina on opettanut minulle todella paljon, ehkä kaiken sen mitä hevosten kanssa olen nyt. 
Miinaan luotan todella paljon ja voin olla varma että on ihmisille lempeä ja ystävällinen, Miina nauttii siitä kun harjataan, silitellään ja ollaan läsnä. 
Kuitenkin Miina on omalla tavallaan vauhdikas, kiivas ja määräilevä diiva! Elämäni hevonen! Felix Foss s.27.07.2015
Ruuna 
Norjanvuonohevonen
i. Rudsmo Råssar
e. Kotalan Hildur

Felix muutti meille maaliskuussa 2019. Kaipasimme monipuolista, säänkestävää nuorta ruunaa ja Felix löytyi, on juuri sitä mitä kaipasimme ja vielä enemmän. Nuoresta iästä huolimatta Felix on meidän pienen laumamme tasoittava tyyppi, lopettaa tammojen hötkyilyt ja kiukuttelut. Felix on hyvin herkkä nuori mies, mutta samalla kuitenkin jyrä, se on ollut itselleni haastava yhdistelmä, mutta nykyään ymmärretään toisiamme hyvin. Felixillä vielä ratsastetaan melko kevyesti, enimmäkseen on Emman ratsuna. 
Felix ei vältäämättä aina välitä harjailusta ja hoitamisesta, Felix on parhaimmillaan silloin, kun on joku tärkeä työtehtävä!
Felix on ahmatti, touhukas ja oikea Pelle Hermanni! 


Galla DK ox s. 11.4.2002
Tamma 
Arabialainen täysiverinen
i. Monograf ox 

e. Godiwa ox

Galla tuli meille laitumelle 11.5.2019. Jännitti hieman, miten nuo siskokset tulevat juttuun koska ovat kovin samanlaisia, Gallan kanssa olimme siis jo ennestään tuttuja. Alku olikin yhtä kiljumista ja jotenkin kovasti jännittivät toisiaan. Noin viikossa löysivät toisensa ja sen jälkeen ovat olleet niin paita ja peppu ettei me voitu niitä erottaa ja Galla jäi meille asumaan. Galla oli meillä ylläpidossa 3.5 vuotta, mutta on nyt virallisestikin meidän perhettä, kun tyttäreni Emma sai Gallan rippilahjaksi elokuussa 2022. Galla on hieman tasaisempi versio Miinasta, mutta jos menee hermot niin silloin ne menevät ja kunnolla! Herkkä hevonen kovalla päällä on myös aika jännä yhdistelmä! Galla on kovasti Miinan perään ja ottaa mallia Miinasta, niin hyvässä kuin pahassa. Vaikka ikää on 20 -vuotta niin se ei kyllä missään näy, Felixin kanssa on aikamoinen taistelupari, välillä tapellaan hampaat irvessä, mutta sitten taas pötkötellään vierekkäin ja syödään samalla heinäkasalla. Galla on lempeä ja rakastaa rapsutuksia ja harjausta!

Molly 

synt. 2019
tamma
Norjanvuonohevonen  

Molly muutti meille 4.4. 2022. Mollyn myötä meidän laumasta tuli täysi ja seesteinen. Molly on hyvin ihmisrakas, touhukas ja kiltti. Osaa kyllä olla kovin jääräpäinen. Niin kauan asiat on helppoja, kunhan ne menee Mollyn mielen mukaan, jos ei mene, suuttuu helposti! Kovin paljon ei ole asiakkaiden käsiteltävissä, koska on tärkeää että nuori hevonen oppii asiat tietyllä tavalla. 

Molly vielä opettelee ja harjoittelee asioita, mielestäni on tosi hyvä että Molly on saanut elää lapsuuttansa rauhassa, nyt neljä vuotiaana pikkuhiljaa opettelee rennosti ratsuksi.