Kengättömyys tutuksi -päivä

Kengättömyyteen siirtyminen voi olla alkuun kovin haastavaa, voi olla pelottavaa ottaa askel siihen suuntaan. Kengättömyys saa usein muissa ihmisissä esiin yllättävää vastustusta ja moni on tallilla kovin yksin asian kanssa. Kengättömyydessä askarruttaa se, pärjääkö hevonen ilman rautakenkiä, aiheuttaako se arkomista, mitä jos hevonen kipeytyy? Miten pärjätään liukkaalla kelillä? Miten näitä asioita voisi itse helpottaa ja miten kaviot voi suojata?

Oma näkemykseni kengättömyydestä ei ole sitä, että kengät otetaan pois, kengittäjä vuolee joskus, kun käy kengittämässä jonkun toisen hevosen, ja sitten ratsastetaan maastossa ilman suojaa ajatuksella "kyllä se pärjää ja tottuu". Usein kuulee, että hevonen ei voi olla kengättä, koska se arkoo soratiellä ratsastaessa (pakko myöntää tämän olleen omakin ajatukseni 10 vuotta sitten!). Ei ole mikään ihme, että hevonen arastelee kivien painuessa kavioihin, kun vielä lisäpainona on ratsastaja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettei hevonen pärjäisi kengättä.

Meillä kengättömyys on osa hevosten kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kavioista näkee niin paljon ja kavioiden hyvinvointi vaikuttaa koko hevoseen.

Nyt sinulla on mahdollisuus tutustua kengättömyyteen meidän hevostemme parissa. Kaikki ovat olleet vuosia kengättömiä (Felix koko elämänsä) ja aktiivisessa käytössä. Tutustumme myös hevosten elinympäristöön ja muihin hyvinvointiin liittyviin asioihin.

Päivän aikana tutustutaan meidän hevostemme viikoittaiseen perusvuoluun, Flex Hoof -bootseihin ja niiden käyttöön, hevosten liikkeeseen paljain kavioin ja bootsien kanssa. Saat neuvoja, tukea ja varmuutta omassa tilanteessasi, olette sitten jo kengättömiä tai vasta siirtymässä. Saat rohkeutta hoitaa itse oman hevosesi kaviot, saat myös tietoa, mistä voit hankkia lisäoppia. Saat arvokasta vertaistukea. Uskon, että itse olen myös kokenut kaikki ne tunteet aikoinaan mitä käyt läpi! On mukavaa jakaa ajatuksia päivän aikana muiden samanhenkisten ihmisten kanssa. Teemme lopuksi eväsretken metsään hevosten kanssa maasta käsin. Hiljennymme kuuntelemaan Nuuksion luontoa ja hevosten heinien rouskutusta. Omat eväät mukaan, kahvi/tee/ mehu kuuluu hintaan.

HUOM! Päivän aikana emme varsinaisesti opettele vuolemaan hevosen kavioita!

Päivän kesto 5 tuntia. Hinta 125€/hlö. Isommalle porukalle hinta sopimuksen mukaan. 

sis. kahvin/ teen/ mehun. Omat eväät, jotka voi syödä metsässä, mukaan. Jääkaappi löytyy! 

Ota yhteyttä niin sovitaan sinulle sopiva ajankohta ja sisältö toiveiden ja tarpeiden mukaan!  paivi.karkkainen@minas.fi 


Hinta

Hinta sisältää arvonlisäveron 24%

Kengättömyys tutuksi -päivä

kesto 5 h

sis. kahvin/ teen/ mehun. Omat eväät mukaan! 


125€