Hevonen ystävänä

Espoossa Nuuksion kansallispuistossa sijaitsee pieni pihattotalli, jossa voit tutustua hevosiin, joiden elinolot ja käsittely muodostuu sillä periaatteella, minkälainen eläin hevonen oikeasti on. Hevosemme, norjanvuonohevosruuna Felix, American bashkir curlytamma Elli ja täysveriarabitammat, siskokset Miina ja Galla asuvat pihatossa, jossa heillä on vapaus kulkea sisään ja ulos mielensä mukaan ja alueella on tilaa liikkua, mikä on hevosille hyvin tärkeää. Hevoset ovat kengättömiä, pääasiassa kuolaimettomia ja hevoset ovat meille perheenjäseniä, joita kohdellaan pehmeästi ja kunnioittavasti.

Sinulla on mahdollisuus tutustua näiden hevosten elämään ja siihen, kuinka hevonen voi olla kumppani ja ystävä. Huomata miten hevoset voivat opettaa ihmisiä, eikä vain me hevosia. Kuinka voit saada hevosista rauhaa ja voimaa vain niiden läsnäololla, ihailla niiden kauneutta ja liikettä. Kuinka mukavaa on vain olla läsnä hevoselle, huomata kuinka nauttivat hoidosta ja harjauksesta. Hiljentyä kuuntelemaan hevosten heinän rouskutusta ja Nuuksion mahtavan luonnon ääniä.

Viiden kerran "kurssilla" tutustumme Felixiin, Elliin, Miinaan ja Gallaan, joista jokainen on oma hieno persoonansa ("kurssi " sanaa on turha säikähtää, se ei ole kuitenkaan mitään tiukkaa suorittamista tai opetusta, se on vain helpoin sana käyttää tässä kohtaa... ) 

Syvennymme siihen, minkälainen eläin hevonen ihan oikeasti on ja minkälaista on hevosen lajityypillinen elämä. Hoidamme, harjailemme ja nuuhkitaan hevosten tuoksua. Maastakäsittelyä ja metsäretkiä, myös esim. hevosagilityä metsäradalla tai ohjasajoa. Tutustutaan kengättömyyteen, kuolaimettomuuteen ja niiden mahdollisiin haasteisiin. Välillä voimme istua alas ja käydä läpi mietteitä samanhenkisessä seurassa. Tämä hetki voidaan toteuttaa nuotiolla, metsässä tai jossain muussa kivassa paikassa! Jokainen kerta kestää noin kaksi tuntia. 

Kurssilla on max. neljä ihmistä kerrallaan. On myös mahdollista osallistua omalla isommalla porukalla, jolloin voidaan keskittyä aiheisiin,  jotka ryhmälle on kiinnostavia. Silloin hinta ja sisältö räätälöidään ryhmän mukaan. 

Kurssi ei sisällä ratsastusta, vaan keskitymme juuri siihen mitä muuta hevoset voi tarjota.

Kenelle kurssi sopii?

- sinulle, joka olet vaikka aiemmin harrastanut hevosia, kaipaat hevosten pariin mutta tuntuu että ratsastuskoulu ei ole sinun juttusi vaan kaipaat jotain ihan muuta.

- hevosenomistajalle, jota kiinnostaa esim. pihatto/ kengättömyys/ kuolaimettomuus, mutta moni asia mietityttää.

- hevosenomistajalle, joka kokee olevansa yksin tämän suuntaisten ajatusten kanssa.

- sinulle, joka vain rakastat hevosia ja luontoa ja/tai kaipaat samanhenkistä seuraa

- sinulle, joka haluat tutustua täysveriarabeihin, American bashkir curlyyn tai vuonohevoseen rotuina

- tai sinulle, jolla ei ole paljon kokemusta hevosista, mutta haluaisit oppia ja tutustua.

Kurssit on suunnattu aikuisille, mutta erikseen on aikuinen + lapsi -kursseja. Kursseja myös nuorille, 13-17v. Kysy erikseen lasten ja nuorten kursseista!


Sijaitsemme siis Nuuksion kansallispuistossa, Kattilassa. Meille pääsee helposti bussilla 245A  Espoon keskuksesta. Kesäaikaan bussi tuo portille asti, talvella jää kauemmas, mutta kyyti järjestyy loppumatkalle! Olemme kuitenkin sivussa yleisiltä nuotiopaikoilta ja reiteiltä, joten meillä on oma rauha.

Kurssilla max. 4 henkilöä.

Aikuinen/lapsi kurssi . Kurssilla max. 6 henkilöä.

Seuraava alkava kurssi:

Kysy sähköpostilla!

Jokainen kerta kestää noin 2 tuntia. 

Useamman kerran kurssin sijasta voit myös valita Hevonen Ystävänä- päivän, jonka kesto on noin 5h. 

Mahdollista myös ostaa 5:n tai 10:n kerran kortti, jonka voi käyttää joustavasti tietyn ajan sisällä. 


Hinnat

Hinnat sisältää arvonlisäveron 24%

                                                  Huom! Käyttämättä jääneistä kerroista maksua ei palauteta. 

Hevonen Ystävänä -kurssi 5x

Aikuiset/nuoret 5 käyntikertaa, 2 h/ kerta


165€

Hevonen Ystävänä -kurssi  Aikuinen+lapsi 

 5 käyntikertaa, 2 h/ kerta


225€

Hevonen Ystävänä-kortti 10x 

Aikuiset/nuoret 10 käyntikertaa, 2h /kerta. 

300€

Hevonen Ystävänä -päivä 

Kesto n. 5h

sis. kahvin/teen/mehun, omat eväät mukaan! 

125€

Hevonen Ystävänä -päivä

Lapsi+aikuinen

sis. kahvin/teen/mehun, omat eväät mukaan!  

190€