Hevonen Ystävänä -päivä

Hevonen ystävänä-päivä

Espoossa Nuuksion kansallispuistossa sijaitsee pieni pihattotalli, jossa voit tutustua hevosiin, joiden elinolot ja käsittely muodostuu sillä periaatteella, minkälainen eläin hevonen oikeasti on. Hevosemme, norjanvuonohevosruuna Felix ja täysveriarabitammat, siskokset Miina ja Galla asuvat pihatossa, jossa heillä on vapaus kulkea sisään ja ulos mielensä mukaan ja alueella on tilaa liikkua, mikä on hevosille hyvin tärkeää. Hevoset ovat kengättömiä, pääasiassa kuolaimettomia ja hevoset ovat meille perheenjäseniä, joita kohdellaan pehmeästi ja kunnioittavasti.

Sinulla on mahdollisuus tutustua näiden hevosten elämään ja siihen, kuinka hevonen voi olla kumppani ja ystävä. Huomata miten hevoset voivat opettaa ihmisiä, eikä vain me hevosia. Kuinka voit saada hevosista rauhaa ja voimaa vain niiden läsnäololla, ihailla niiden kauneutta ja liikettä. Kuinka mukavaa on vain olla läsnä hevoselle, huomata kuinka nauttivat hoidosta ja harjauksesta. Hiljentyä kuuntelemaan hevosten heinän rouskutusta ja Nuuksion mahtavan luonnon ääniä.

Päivän aikana tutustumme Felixiin, Miinaan ja Gallaan, joista jokainen on oma hieno persoonansa. Syvennymme siihen, minkälainen eläin hevonen ihan oikeasti on ja minkälaista on hevosen lajityypillinen elämä ja miten sitä toteutetaan meidän olosuhteissamme. Hoidamme, harjailemme ja nuuhkitaan hevosten tuoksua. Tutustumme kengättömyyteen, kuolaimettomuuteen ja niiden mahdollisiin haasteisiin. Teemme rentouttavan kävelyretken hevosten kanssa Nuuksion upeissa maisemissa ja nautimme omat eväät metsässä, hevosten rouskuttaessa heiniä vieressä. Saamme keskustella ja vaihtaa ajatuksia samanhenkisten ihmisten kanssa. Osallistujia kurssilla on kolme, joten jokainen saa tutustua ja touhuta "oman hevosen" kanssa.

Kaikki tapahtuu kuitenkin omien toiveiden mukaan, jos joku tuntuu epämukavalta tai jännittävältä, sitä ei ole pakko tehdä. Päivä ei sisällä ratsastusta, vaan keskitymme juuri siihen mitä muuta hevoset voi tarjota.

Kenelle Hevonen Ystävänä -päivä sopii?

- sinulle, joka olet vaikka aiemmin harrastanut hevosia, kaipaat hevosten pariin mutta tuntuu että ratsastuskoulu ei ole sinun juttusi vaan kaipaat jotain ihan muuta.

- hevosenomistajalle, jota kiinnostaa esim. pihatto/ kengättömyys/ kuolaimettomuus, mutta moni asia mietityttää.

- hevosenomistajalle, joka kokee olevansa yksin tämän suuntaisten ajatusten kanssa.

- sinulle, joka vain rakastat hevosia ja luontoa ja/tai kaipaat samanhenkistä seuraa

- sinulle, joka haluat tutustua täysveriarabeihin tai vuonohevoseen rotuina

- tai sinulle, jolla ei ole paljon kokemusta hevosista, mutta haluaisit oppia ja tutustua

- sinulle, joka pelkäät/ jännität hevosia, mutta hevoset kiehtovat sinua ja haluat tutustua niihin turvallisesti ja hallitusti.

Kurssit on suunnattu aikuisille, mutta erikseen on aikuinen + lapsi -päiviä, lapsen tulee olla vähintään 10-vuotta. Tässä hieno tilaisuus viettää yhteistä aikaa yhteisen tai vain toisen harrastuksen parissa, jolloin toinen saa tilaisuuden ymmärtää mikä niissä hevosissa viehättää.

Sijaitsemme siis Nuuksion kansallispuistossa, Kattilassa. Meille pääsee helposti bussilla 245A Espoon keskuksesta. Olemme kuitenkin sivussa yleisiltä nuotiopaikoilta ja reiteiltä, joten meillä on oma rauha.

Päivän kesto on 5 tuntia. Metsäretkelle soveltuvat omat eväät mukaan, kahvi /tee/mehu sisältyy hintaan. Jääkaappi löytyy säilytykseen. (jos kotimatkaa on enemmän, voit ottaa enemmän evästä, jääkaappi ja mikro käytettävissä) .

Tarkempi sisältö räätälöidään tarpeiden mukaan. Isommalle ryhmälle hinta sopimuksen mukaan. 

Hinnat

                                               Hinta sisältää arvonlisäveron 24%

Hevonen Ystävänä -päivä (aikuisille)

sis. kahvin/teen/mehun, omat eväät mukaan!

125€

Hevonen Ystävänä-päivä

Aikuinen+lapsi

sis. kahvin/teen/mehun, omat eväät mukaan! 

190€